PRAKTIJKVOORBEELDEN


Heeft u een pensioenprobleem, denkt u dat er een probleem is, of weet u het eigenlijk ook niet meer? Ik mis een stuk pensioen, hoe zit dat? En hoe zit het met mijn arbeidsongeschiktheid en mijn uitkering van UWV in relatie tot pensioen? 

Pensioenproblemen of gelijk maar in de schoenendoos?Heeft u een pensioenprobleem, denkt u dat er een probleem is, of weet u het eigenlijk ook niet meer? Ik mis een stuk pensioen, hoe zit dat? En hoe zit het met mijn arbeidsongeschiktheid en mijn uitkering van UWV in relatie tot pensioen? En zo kunnen er heel veel vragen en onzekerheden bij u leven die worden weggestopt onder het motto Nou, dat komt later wel … Ik dacht het niet.


Het is niet bepaald verstandig om zo nonchalant met de belangrijkste arbeidsvoorwaarde – want dat is pensioen – om te gaan. Pensioen als uitgesteld loon zorgt voor zekerheid en veiligheid en u moet krijgen waar u recht op hebt. Voorbeeld: er liggen honderden miljoenen euro’s aan niet opgevraagd pensioen bij de pensioenfondsen en ik zeg altijd maar zo: ‘Als je niet belt, komt de meid niet voor’.


In mijn jarenlange praktijk in de pensioensector ben ik heel veel gevallen tegen gekomen waarin de mensen zichzelf te kort doen door niet genoeg aandacht voor hun pensioen te hebben. En toegegeven, het is niet altijd makkelijk om je recht te halen als je te maken hebt met grote pensioenorganisaties die ook hun eigen fouten liever niet willen toegeven.


Op onze site kunt u een groot aantal veel voorkomende pensioenproblemen nalezen. Misschien kunt u zich in die voorbeelden herkennen? Of misschien heeft u een probleem dat u graag voor een groter publiek aan de orde wilt stellen? RainyDayz staat daar voor open want wij willen in samenspraak met de pensioenconsument doorpakken waar dat nodig is.


Georges Biever

Managing Partner RainyDayz


Mr. G.M.P. Biever (1958) is jurist en fiscalist, was zaakbehandelaar bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening in Den Haag, Senior Legal & Tax Counsel bij een bank/verzekeraar, klachtenmanager bij een pensioenverzekeraar en heeft het pensioenvak tot zijn missie en passie gemaakt.